Volle bak in Pool- en Dartcafe Potters

Volle bak in Pool- en Dartcafe Potters!

Op de laatste avond met sluitingstijd 22:00 uur was het volle bak in Potters!
30 deelnemende darters aan het Ranking toernooi op de woensdag 16 februari 2022. Wat goed om te zien dat het darten nog altijd leeft in Nederland en ook vanavond was het weer smullen van het niveau van de diverse darters. Oud PDC speler en deelnemer aan het WK PDC seniorentoernooi Roland Scholten moest bijvoorbeeld al in de 1/8e finale van de winnaarsronde zijn meerdere erkennen in Ruben Verbaas. Die Ruben verbaasde vanavond vriend en vijand (behalve zichzelf waarschijnlijk) door de halve finales te bereiken om uiteindelijk zijn Waterloo te vinden tegen Kevin van der Voort. Ondanks een 3-1 voorsprong van Ruben wist Kevin toch de wedstrijd te kantelen en naar zich toe te trekken met 4-3. Zijn tegenstander in de winnaarsronde werd uiteindelijk degene die hem vorige week en de week daarvoor de voet dwars zette in de kwartfinales, namelijk Youri Brouwer. Wat een talent en prachtige gooistijl heeft deze jongeman. Vanavond gooide Youri maar liefst 7x een 180 en een finish van 129 met tripple 19 en 2x dubbel 18. Met overwinningen op Alwyn van Saarloos, Co Stompé jr en Bas Kortekaas plaatste Youri zich voor zijn eerste finale in Potters die hij dan ook meteen maar winnend afsloot. Het niveau van Youri was deze avond uiteindelijk voor iedereen een maatje (of 2) te groot. De finale tegen Kevin werd dan ook met 4-1 beslist in het voordeel van Youri.

Ook in de troostronde (of excuusronde) stonden hoog op de Ranking geplaatste spelers in de halve finale. Johan Witte wist zijn halve finale nipt te winnen van Sylvester Lenaarts en overleefde hij diverse matchdarts. Richard Haaima verloor zijn halve finale van Patrick van Santen (winnaar van de excuusronde van vorige week). De finale tussen Patrick en Johan werd uiteindelijk in het voordeel van Patrick beslist die nu back to back de excuusronde op zijn naam schrijft. Er werd 20x 180 gegooid vanavond en 5 finishes van 100plus, waarbij de hoogste finish 158 was. Gegooid door excuustruus: Patrick van Santen. ????

Aan kop van de ranglijst was het weer stuivertje wisselen tussen Remy van Groeningen en de vanavond afwezige Marco Cornelisse. Youri Brouwer schiet met zijn resultaten van 3 toernooien als een raket omhoog en staat nu 14e in de Ranking en hij voert reeds het 180 klassement aan alsmede het klassement van de hoge finishes met een 170.

Wijziging speltype en Geen dubbele punten meer

Doordat diverse toernooien zijn uitgevallen door de lockdown hebben we besloten de laatste woensdag van iedere maand GEEN T53 speltype meer te doen maar gewoon speltype 501! Ook de dubbele punten die aan het T53 speltype was gekoppeld komt hiermee te vervallen. We spelen derhalve gewoon 501 waarbij in de winnaarsronde 9, 7, 5, 4 of 3 punten verdiend kunnen worden en in de Excuusronde (verliezersronde/troostronde) 6, 4, 3, 2 of 1 punt

Rankingtoernooien vanaf 17 februari:

Doordat de lockdown is opgeheven, kan er weer normaal ingeschreven worden :-) Inschrijving is tot 19:45 – aanvang 20:00 uur.
Uiteraard bij onze vaste gastvrouw Ellen.

EINDTOERNOOI

Het laatste, voor de Ranking meetellend, woensdagavond toernooi is op 11 mei 2022. Na deze woensdag is dus bekend wie zich hebben geplaatst voor het EINDtoernooi. NB: woensdag 18 mei zal wel gewoon een toernooi worden gespeeld, doch telt niet meer mee voor de Ranking. Dit Eindtoernooi staat (onder voorbehoud) gepland op woensdag 25 mei 2022. Verdere details hierover volgen in een later stadium.

Algemene informatie

Koppeltoernooi op zaterdag 12 maart 2022

Voor de liefhebbers van een koppeltoernooi wordt er op zaterdag 12 maart aanstaande een koppeltoernooi gehouden. Zet deze datum in je agenda!

 

Raymond

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernoien vind je hier! (Klik hier)

Wil je wekelijks de tussenstand van de ranking ontvangen, meld je dan aan bij Raymond of Ellen.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina!