Verslag van 5 juni

Potters Darts Challenge Hoofddorp PDC-Hoofddorp

Woensdag 5 juni 2024

Nog 2 toernooien tot het eindtoernooi op woensdag 26 juni 2024. Alwyn ongenaakbaar en met een respectloze 130 finish…..

Met 24 man aan de oche, Ellen aan het stuur en Frans aan de zijlijn was het weer een heerlijk dartavondje in Potters. Deze keer de darters verdeeld over 6 poules van 4 man en een kort format spelend in de poulefase (best of 3) om het qua tijd niet te laten uitlopen.

Uit de poulefase 6 x 2 man en de 4 beste nummers 3 naar de winnaarsronde (16 man totaal) en 8 man naar de troostronde. Karel v.d. Vegt en Tom de Reus als welkome nieuwkomers in de Potters ranking waarbij Karel een zeer behoorlijk niveau liet zien. In de winnaarsronde overwinningen op Luca Roosingh en op Robin Hoogdorp en pas in de halve finale gestrand tegen Bram Jongejeugd met 4-2. Bram dus naar de finale door verdere overwinningen op Romano en Sylvester in de 1/8e en kwartfinale.

Alwyn van Saarloos moest eigenlijk 1 dag eerder op vakantie gaan…. Ook hij haalde de finale door overwinningen op John Maarse, Martin Meijer en een 4-2 overwinning op Roberto Blom in de halve finale. Een herhaling van de finale van vorige week waarbij Alwyn nu aan het langste eind trok met een klinkende 4-1 overwinning. Weer een toernooi overwinning voor Alwyn, maar dat was niet de reden voor de wens dat hij eerder met vakantie was gegaan.

In de poulefase partij tegen Witterland moest en zou hij de leg winnen zonder tripple te gooien. In een gelijk opgaande leg staat Alwyn op 130. 27 pijlen had Alwyn op dat moment gegooid. Raymond zet hem weg op 107 na 10 beurten en hoe gooi je 130 uit zonder tripple. Alwyn zet Raymond in zijn hemd met een voor aangekondigde 2x tops en bulls-eye voor de check, “gameshot and the match” Wat een rattestreek. De PDC Hoofddorp buigt zich nog over maatregelen…. 􏰋􏰆􏰇􏰈􏰉􏰊 Klasse Alwyn, Show time!

De troostfinale ging tussen Yourie Teernstra en Johan Witte. Yourie moest eigenlijk de partij in het slot gooien door 3-1 te maken, maar verzuimde dit te doen waardoor Johan kon terugkomen tot 2-2 en er zelfs met de overwinning er vandoor ging (3-2.)

Totaal 8x 180

Alwyn en Bram ieder 2x, Nick Kaldenbach, Romano Baarsen, Karel v.d. Vegt en Sylvester Lenaarts ieder 1x 180.

Hoogste finish voor Alwyn met 130 die ook nog 105 uitgooide. Luuk van Teylingen gooide 109 uit en Karel v.d. Vegt 103.

Iedereen weer bedankt voor de aanwezigheid en gezelligheid en tot de volgende! Ray en Ellen.

page1image304548080

Door Gepubliceerd op 13 juni 2024Reacties uitgeschakeld voor Verslag van 5 juni

Deel deze pagina!