Verslag en de Rangkingstand van 18 oktober 2023

Darten

Sportsbar Potters, Hoofddorp, woensdag, 18 oktober 2023

Revi Dubois oppermachtig winnaar van 3e Rankingtoernooi!

Johan Witte wint verliezersronde

Een gezellig darttoernooi met 15 man aan de start en met 14 man aan de finish.

Sportsbar Potters heeft gezorgd voor nieuwe dartborden; waardoor het materiaal weer dik op orde was. Omstreeks 22 uur waren ook de bitterballen weer present en bij deze onze hartelijke dank Sportsbar Potters!

5 poules van 3 man waarbij helaas onze eerste 170 finisher Ludo van Pelt (2008/2009) ziek de poulefase moest verlaten.

1 poule eindigde ieder met 4 punten gelijk en moest een powerleg beslissen wie naar de winnaarsronde zou gaan. Brythen bleek in deze leg de sterkste en helaas voor Johan Witte en Nick Kaldenbach die naar de verliezersronde moesten, ondanks 4 behaalde punten.

Beide heren (Johan en Nick) bleken wel de sterkste in de verliezersronde en troffen elkaar weer in de finale die door Johan Witte met 4-3 werd gewonnen.

De pot met drop werd deze avond ‘gezet’ op een Bulls-eye finish. Aan het einde van de avond bleken zowel de winnaar winnaarsronde als de winnaar verliezersronde een bulls-eye finish te hebben gegooid. Middels een spelletje 101 met bulls eye uit werd beslist wie van de twee de pot drop zou winnen.

Verrassend in de winnaarsronde ondergetekende die ook nog eens de halve finale wist te bereiken door winst op Richard Haaima. Een 3-0 achterstand werd omgebogen in een 4-3 winst. Daarna bleek Revi een klasse of 6 sterker dan ik in de halve finale. Revi bereikte de finale na eerdere winst op maatje Brythen. In de finale trof Revelino Dubois de winnaar van vorige week Lukasz Mielczarek die op zijn weg naar de finale Youri Teernstra had verslagen met 4-0 en Alwyn van Saarloos met 4-3. Alwyn kreeg in deze pot nog een matchdart op tops nadat hij met een 140 score op 120 kwam te staan. Na een single 20 en triple 20 ging tops er echter net niet in. Lukasz gooide de leg daarna uit.

De finale werd een redelijk eenvoudige prooi voor Revi. 4-0 en toernooiwinst voor hem.

Johan Witte mocht de pot drop mee naar huis nemen nadat Revi deze gewonnen had. Revi doneerde de pot echter aan de oudste deelnemer van de avond! 😉

Hoogste finish met 158 voor Timo Zweers, die ook nog 2x 180 gooide. Ondanks deze uitzonderlijke prestaties kwam hij niet verder dan de halve finale verliezersronde die hij met 3-1 verloor van Nick.

Totaal 10x 180 deze avond; 4x Revi, 2x Timo en Alwyn, Johan, Sylvester en Brythen ieder 1.

Naast de 158 finish van Timo, een 110 finish van Revi, een 106 finish voor Johan en een 100 finish voor Lukasz.

Bijgaand weer de stand in de Ranking.

Groet en wij hopen tot volgende week,

Raymond en Ellen

Door Gepubliceerd op 24 oktober 2023Reacties uitgeschakeld voor Verslag en de Rangkingstand van 18 oktober 2023

Deel deze pagina!