Verslag van 1 november en de rankingstand

Darten

Sportsbar Potters

Woensdag, 1 november 2023

Alwyn van Saarloos wint Italiaans toernooi in Potters Hoofddorp

Richard Haaima sterkste in de verliezersronde.

Dubbel 1 finish gaf recht op een potje fruitdrop en de eerste 99 finish zou de door Johan Witte gesponsorde speculaaskoeken winnen!

3 poules van 3 man. De nummers 1 van iedere poule en de 2 beste nummers 2 plaatsten zich voor de winnaarsronde. De nummers 2 van alle drie de poules eindigden met een legsaldo van -1, dus moest een powerleg er aan te pas komen welke 2 zich zouden plaatsen voor de winnaarsronde. De gebroeders Tardio (Arcangelo en Luciano) en Johan Witte maakten het spannend. De dubbels werden gemist door de Tardio familie en Johan Witte staat op 101. Het zal toch niet…….. en inderdaad het was niet. Johan gooit de 101 niet uit en de beurt erna gooien zowel Arcanglo en Luciano de leg wel uit. Johan naar de verliezersronde.

De verliezersronde met louter Nederlandse inbreng, werd gewonnen door Richard Haaima die Ronald van Zandwijk in de halve finale versloeg en maatje Johan Witte in de finale (4-2). Johan bereikte de finale door Sylvester Lenaarts te verslaan in de halve finale met 3-2.

In de poule gooide Angelo Balsamo al dubbel 1 uit in zijn eerste wedstrijd en legde daarmee beslag op het potje fruitdrop. Arcangelo Tardio gooide tegen Sylvester 99 uit en won hiermee de speculaaskoeken! Lekker hoor!!

Winnaarsronde

Angelo, Massimo, Arcangelo en Luciano, allen met Italiaanse roots namen het op tegen onze Nederlandse topper Alwyn van Saarloos. In de tussenronde (broedermoord) legde Luciano het af tegen broer Arcangelo. Het werd 4-2. Arcangelo door naar de halve finale waar hij niet opgewassen bleek te zijn tegen Massimo Balsamo. Het kon wederom een broedermoord gevecht worden tussen de gebroeders Angelo en Massimo Balsamo echter Angelo was niet opgewassen tegen het Nederlands dartsgeweld van Alwyn van Saarloos; 4-2 voor Alwyn.

Finale Alwyn tegen Massimo. In een mooie finale bleek Alwyn van Saarloos de sterkste met 4-2.

Totaal 8x 180 deze avond; 3x Alwyn, 2x Angelo en Richard en 1x Massimo.

Alwyn gooide met 122 de hoogste finish van de avond naast ook nog een 119 finish. Angelo gooide een 115 finish.

Volgende week woensdag 8 november om 20:00uur het volgende Potters Ranking toernooi.

Graag weer tot dan!

Door Gepubliceerd op 8 november 2023Reacties uitgeschakeld voor Verslag van 1 november en de rankingstand

Deel deze pagina!