Jeugdig Darts talent wint opnieuw in Potters

Jeugdig Darts talent wint opnieuw in Potters!

Het woensdagavond Ranking toernooi was gisteravond 23 februari 2022 weer uitermate goed bezet met maar liefst 33 inschrijvingen!
11 poules van 3 op 11 borden zorgde ervoor dat de vaart goed in het toernooi zat. Wederom een avond met oude bekende gezichten afgewisseld met jeugdig talent en alles wat daar tussenin zit. Een goeie mix van darters met gemiddeld een hoog niveau. Ook al maken wij geen deel uit van de professionele dartsorganisatie van de PDC, wij zijn inmiddels zelf een PDC met onze Potters Darts Challenge.

Van de 33 deelnemers plaatsten 19 man zich voor de winnaarsronde en 14 voor de troostronde. Johan Witte won de troostronde overtuigend door met 3-0 Ramon Dam te verslaan en zodoende met 6 Rankingpunten naar huis te gaan. Ramon moest het doen met 4 punten.

De finale in de winnaarsronde ging net als vorige week tussen de jeugdtalenten Youri Brouwer en Kevin van der Voort, nadat ze in de halve finale beide net aan met 4-3 hun opponent opzij wisten te zetten. Youri overwon Co Stompé en Kevin verschalkte Dustin Straver.

Daar waar vorige week Youri Brouwer nog overtuigend wist te winnen van Kevin, leek het nu de kant op te gaan van Kevin. Met een 114 finish pakte Kevin een 3-1 voorsprong in een best of 7. De gedachte aan de overwinning werd hem echter alsnog fataal in deze partij. Kevin rook de overwinning bij de 3-1 en begon wat haperingen te vertonen. Youri vocht zich terug tot 3-3 en onverschrokken, koudbloedig en ijzig kalm trok hij ook de laatste leg naar zich toe. Opnieuw winst dus voor Youri Brouwer die de 9 Rankingpunten bijgeschreven daar waar Kevin het met 7 punten moet doen.

Totaal werd er 19 keer een 180 gegooid waarvan Kevin met 6 stuks de 180 koning van de avond was. Tevens 8 finishes van 100plus, met als hoogste finish 138 gegooid door halve finalist Dustin Straver.

Eindtoernooi op Woensdagavond 25 mei 2022 in plaats van zaterdag 21 mei.

Omdat het donderdag 26 mei 2022 Hemelvaartsdag is, zal het Eindtoernooi, met de 16 hoogst geplaatste spelers op de Ranking, worden gespeeld op woensdagavond 25 mei 2022. Zet daarom vast deze datum, 25 mei 2022 in jullie agenda.

Voor plaatsing in het eindtoernooi is nog van alles mogelijk! Met nog 11 woensdagavond toernooien voor de boeg die meetellen voor de eind ranking is de stand nu als volgt. Maar ook de nu nog lager geplaatste spelers maken nog kans om zich te voegen bij de beste 16.

Algemene informatie

Koppeltoernooi op zaterdag 12 maart 2022

Voor de liefhebbers van een koppeltoernooi wordt er op zaterdag 12 maart aanstaande een koppeltoernooi gehouden. Zet deze datum in je agenda!

 

Raymond

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernoien vind je hier! (Klik hier)

Wil je wekelijks de tussenstand van de ranking ontvangen, meld je dan aan bij Raymond of Ellen.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina!