verslag en de Rankingstand van 4 oktober 2023

Darten

Sportsbar Potters

Woensdag, 4 oktober 2023

Dhanesh Misier wint eerste Ranking toernooi

De Woensdagavond Winterranking is weer van start gegaan bij Sportsbar Potters. Van 4 oktober t/m 20 december spelen we iedere woensdagavond voor de Ranking. De beste 16 op de eindranking plaatsen zich voor het Eindtoernooi op 27 december.

Totaal 12 Rankingtoernooien en een Eindtoernooi op 27 december. De kop is eraf en met 10 man verdeeld over 2 poules van 5 man was het een mooi toernooi waarbij het niveau van de dartspelers te prijzen valt, met totaal 9x 180 en 4 finishes van 100 of hoger met 153 als hoogste finish van de avond.

Er was een zak drop te verdienen voor degene die als eerste 75 en/of 69 zou uitgooien. Johan Witte was exact 5 seconde eerder met het uitgooien van 75 dan Richard Haaima die op het bord ernaast ook 75 uitgooide. Derhalve een tandartsbezoek voor Johan Witte….

Winnaarsronde

De beste 3 uit de poules plaatsten zich voor de winnaarsronde waarbij de nummers 1 zich direct plaatsten voor de halve finales. In Poule A was Dhanesh Misier duidelijk de sterkste met louter overwinningen en derhalve een halve finaleplaats voor hem. Alwyn van Saarloos met 3 overwinningen en Arthur Smals met 2 overwinningen werden respectievelijk 2e en 3e in deze poule.

In poule B was Richard Haaima met 3 overwinningen de sterkste en ook voor hem een halve finaleplaats. Martin Meier had evenveel overwinningen en ook het legsaldo was gelijk aan die van Richard, dus het onderlinge resultaat bepaalde hier dat Martin 2e in de poule werd. Ook de nummer 3 en 4 in deze poule hadden een gelijk aantal overwinningen behaald. (2 stuks) Onderling had Johan Witte van Marnix van Vliet gewonnen echter het legsaldo gaat voor onderling resultaat en Marnix had +5 en Johan had -1 derhalve Marnix met 2 overwinningen naar de winnaarsronde en Johan naar de verliezersronde.

In de tussenronde won Martin Meier met 3-1 van Arthur Smals en was Alwyn met 3-2 nipt Marnix van Vliet de baas. Dhanesh tegen Martin werd een spannend potje in de halve finale, dat in de beslissende 5e leg beslist werd in het voordeel van Dhanesh. Alwyn gooide in zijn halve finale zijn beste pijlen met o.a. een 12 darter inclusief een 153 finish en hield geen spaan heel van Richard Haaima. (3-0). De finale Dhanesh tegen Alwyn welke met 3-1 werd gewonnen door Dhanesh.

Verliezersronde

De verliezersronde ging overtuigend naar Johan Witte die zowel Nick Kaldenbach als ook Ferry v.d. Zwet met 3-0 wist te verslaan.

Bijgaand de Rankingstand en graag zien we jullie weer volgende week woensdag 11 okt. om 20 uur.

Door Gepubliceerd op 17 oktober 2023Reacties uitgeschakeld voor verslag en de Rankingstand van 4 oktober 2023

Deel deze pagina!