Intercity Youri Brouwer lost trein Marco af

Intercity Youri Brouwer lost trein Marco af

Co Stompé ‘on fire’ met finaleplaats

Met nog 7 woensdagavond Ranking toernooien te gaan is het verschil tussen de nummer 18 op de Ranking Co Stompé en nummer 11 op de Ranking Arjen de Jong slechts 9 punten en met slechts 1 punt meer staat Patrick van Santen op plek 10. Beide koplopers in de Ranking Marco Cornelisse en Remy van Groeningen strandden beide in de halve finales. Wie gaan zich plaatsen voor het eindtoernooi en wie staat nu nog in de top 16 maar pist misschien toch net naast de boot.

Met 27 deelnemers vanavond was het weer een prima bezetting voor de woensdagavond. Het niveau was ook weer om je vingers bij af te likken, met 18x een 180 en 8 finishes van 100plus. Van de 27 deelnemers plaatsten 16 man zich voor de winnaarsronde en 11 voor de troostronde.

De troostronde werd vanavond gewonnen door Bram Jongejeugd die van Richard Haaima in de finale met 3-0 won. Bram neemt 6 punten mee naar huis en heeft nog altijd uitzicht op een plek bij de beste 16.

Om in de winnaarsronde te geraken moet je tegenwoordig wel een aardig niveautje kunnen darten. De Ranglijst aanvoerders Marco en Remy verloren beide hun halve finales tegen respectievelijk Co Stompé jr. en Youri Brouwer. Co Stompé laat de laatste weken een flinke progressie zien en plaats 18 op de ranking zal snel een plaats bij de beste 16 worden als hij dit niveau weet vast te houden. Vanavond overwon Co in de achtste finale Nick (3-2), in de kwartfinale Fransy Kalis 4-0 en in de halve finale Marco met 4-0. Zijn tegenstander in de finale Youri Brouwer laat bij aanwezigheid zien dat hij de te kloppen man is. Tegen Remy in de halve finale was het spannend (4-3) en in de kwartfinale tegen Bas Kortekaas (4-2) moest hij ook flink aan de bak. Maar vooralsnog heeft de intercity geen tussenstops hoeven maken en zodoende wederom de finale!

De finale werd uiteindelijk ook met 4-2 een prooi voor Youri waardoor hij de 9 punten naar huis neemt en Co uiteindelijk met 7 belangrijke punten genoegen moest nemen.

Het was weer gezellig, genoten van de mooie spannende wedstrijden en we hopen jullie volgende week weer te zien!

Check de Ranking !

We zien jullie graag weer volgende week woensdag 30 Maart!

Raymond en Ellen

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernoien vind je hier! (Klik hier)

Wil je wekelijks de tussenstand van de ranking ontvangen, meld je dan aan bij Raymond of Ellen.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina!