Avondje kwaliteit Darten 9 februari 2022 in Potters

Avondje kwaliteit darten op woensdag 9 februari 2022 in Potters!

Een fantastisch avondje darts weer in Dartscafé Potters deze woensdag 9 februari 2022. De Covid maatregelen zijn bijna ten einde echter vanavond nog officiële sluitingstijd om 22:00 uur. Met 27 deelnemende darters een hele uitdaging om dat binnen de beschikbare tijd klaar te krijgen. Toernooileidster Ellen had echter alles goed onder controle en de meeste darters waren voor 22:00uur uitgeschakeld en klaar met hun toernooi.

Zoals gezegd een avondje kwaliteit darten. Met 13x een 180 en Finishes van 170, 150, 120 en 110 was het smullen voor de neutrale toeschouwer.

De winst vanavond ging naar Marco Cornelisse die langzamerhand zijn vorm weer terug aan het krijgen is. Zijn laatste toernooiwinst op woensdag dateerde alweer van 3 november vorig jaar. In de kwartfinale kwam Marco goed weg na 3 wedstrijddarts tegen te hebben gehad tegen Ruben Verbaas en in de halve finale moest Marco all the way tegen Richard Haaima, die daarvoor Ranking koploper Remy van Groenigen had uitgeschakeld. In de finale werd nieuwkomer in deze ranking en tevens toch wel verassende finalist Patrick Vonk met 4-2 opzij gezet. Patrick Vonk heeft deze avond mooie dingen laten zien door o.a. Youri Brouwer in de halve finale te verslaan met 4-3. Vonk had in deze halve finale echter zijn kruit verschoten en kon in de finale pas bij een 3-0 achterstand wat terugdoen, maar dat was niet genoeg voor de winst. Youri Brouwer bleef net als vorige week steken in de halve finale, ondanks 4x een 180 en een 170 finish. De laatste 170 werd gegooid op 20 oktober 2021 door Tufail Badal.

Ook verassend was de excuusronde ofwel de troostronde. De halve finalisten waren allen teamgenoten van elkaar en de winnaar winnaarsrond van vorige week. Patrick van Santen moest het nu doen met de winst in de troostronde. Hij versloeg in de finale teamgenoot Ronald Wegbrans met 4-2.

Door de winst van Marco Cornelisse en 9 punten is hij nu koploper in de Ranking en Remy van Groeningen tweede.
Met een beetje geluk hebben we volgende week woensdag wat langer de tijd voor het toernooi en kan Potters later sluiten. Zo niet dan doen we het gewoon weer tot 22:00 uur.

We hopen iedereen volgende week weer te zien en in te kunnen schrijven voor een nieuw Ranking toernooi.

Groetjes,
Raymond

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernoien vind je hier! (Klik hier)

Wil je wekelijks de tussenstand van de ranking ontvangen, meld je dan aan bij Raymond of Ellen.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina!