Hoge Opkomst; 30 man!

Hoge opkomst; 30 man!

Enorme spanning om de laatste plekken bij de beste 16 te bemachtigen. Eén en ander voor plaatsing in het Eindtoernooi op woensdagavond 25 mei 2022 (de dag voor Hemelvaart). De gehele top 16 was aanwezig op Ramon Dam na. Met 40 punten staat Ramon Dam nog op een gedeelde 16e plek met Merlin Gelderman, maar bij gelijk aantal punten geldt de hoogst gegooide finish van beide. Merlin met 146 ten opzichte van Ramon met 110 zorgt ervoor dat Ramon nu met de 17e plek, net buiten de top 16 valt.

Met nog 3 toernooien te spelen die meetellen voor de Ranking hebben Ramon Dam (17e), Ronald van Zandwijk (18e) en Bram Jongejeugd (19e) nog alle kans zich bij de beste 16 te scharen. De druk op Merlins 16e positie moet onmetelijk zwaar zijn en 1 van de 3 toernooien verzuimen is een zekerheid dat je je wel eens niet plaatst voor het eindtoernooi.

Winnaarsronde

Ranking aanvoerder Marco Cornelisse flikte het afgelopen woensdag om voor de eerste keer van talent Youri Brouwer te winnen met 4-3 in de finale. Beide gooiden deze finale 2x een 180 en bij elkaar gooiden ze deze avond 12x 180 van de totaal 21 die werden gegooid. Richard Haaima bereikte de halve finales door Co Stompé jr. en Kevin van der Voort te verslaan. Marco was zijn eindstation. Andere halve finalist was Nick Kaldenbach die wekelijks betere prestaties neerzet. Hij versloeg in de poulefase al Daj Kaspers en Co Stompé en werd 1e in zijn poule. In de winnaarsronde won hij vervolgens nog van Ricardo Goncales en van Bas Kortekaas in de kwartfinale. Youri Brouwer was in de halve finale (4-2) zijn eindstation.

Excuusronde

In de excuusronde behaalde Danesh Misier de overwinning door Johan Witte te verslaan in de finale. Ruben Verbaas strandde in de halve finale tegen Johan en Wesley Ströms verloor de halve finale van de uiteindelijke winnaar Danesh. Met een 122 finish had Danesh de hoogste finish van de avond. De andere Tonplus finish (108) kwam op naam van Arjen de Jong.

AGENDA

De 3 toernooien die nog meetellen voor de Ranking zijn op:
Woensdagavond 4 mei 2022 (Toernooi aanvang: 20:10 i.v.m. dodenherdenking)
Woensdagavond 11 mei 2022
Woensdagavond 18 mei 2022 (Deze datum vervangt 27 april Koningsdag)
Woensdag 27 april is er voor de liefhebbers wel gewoon een toernooi in Potters echter niet meetellend voor de Ranking!

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernoien vind je hier! (Klik hier)

Door Gepubliceerd op 21 april 20220 reacties on Hoge Opkomst; 30 man!

Laat een reactie achter

Deel deze pagina!