Youri Brouwer Potters dartskoning 2021/2022

Youri Brouwer Potters dartskoning 2021/2022

Het Ranking-seizoen 2021/2022 is afgesloten met een eindtoernooi voor de top 16 van de Ranking. De gehele top 16 was aanwezig en werd ingedeeld in 4 poules van 4. Remon heeft zijn best gedaan door vele hapjes en bittergarnituur te serveren en rond te gaan met shotjes! Daarnaast is het prijzengeld en de surprise prijzen door hem gesponsord. Het maakte de dartavond tot een gezellige aangelegenheid, maar waar toch ook op het scherpst van de snede werd gestreden om de felbegeerde titel Potters Dartskoning 2021/2022 en daarmee de 1e prijs van € 150,= en de wisseltrofee!

De nummers 1 en 2 van iedere poule plaatsten zich voor de winnaarsronde en de nummer 3 en 4 uit de poule voor de verliezersronde waar ook nog altijd € 40,= was weggelegd voor de winnaar.

De Ranking aanvoerders Marco en Remy hadden helaas beide hun dag niet en konden zich niet voor de winnaarsronde plaatsen. Marco daarentegen wist zich te herpakken in het toernooi en overwon uiteindelijk achtereenvolgens Sylvester met 3-1, Johan Witte met 3-2 en uiteindelijk ook de finale van Arjen de Jong met 4-3. Marco wint zodoende de troostronde en daarmee € 40,=. Arjen moest het doen met de helft en Richard en Johan moesten het doen met ieder € 10,=

De winnaarsronde bracht in de kwartfinales Youri die met 4-2 van Alwyn won en Patrick die Bas met 4-1 het toernooi uit knikkerde. Co overwon Bram met 4-2 en Ruben Verbaas had het moeilijk in zijn partij tegen Dhanesh, maar in een spannende pot won hij toch met 4-3. De verliezende kwartfinalisten ontvingen ieder € 20,=.

De halve finales waren om te smullen. Uitzinnig spannende partijen tussen Youri en Patrick en Co en Ruben. Patrick maakt tegen Youri 3-3 gelijk met een prachtige 141 finish. De laatste leg moest de beslissing brengen. Youri scoort beter en zet hem op een dubbel. Patrick staat op 148 en is aan de beurt. Scoort 2x triple 18 (108) en heeft tops over voor de winst. Maar helaas bleef het daarbij. Tops werd gemist en Youri gooit de winnende dubbel en plaatst zich voor de finale. Co pakt tegen Ruben een voorsprong maar bij 3-2 voor mist hij diverse pijlen om de partij naar zich toe te trekken. Ruben gooit stoïcijns door, maakt 3-3 gelijk en de laatste leg hebben beide spelers diverse pijlen voor de winst. Dat blijkt dan toch één van de moeilijkste pijlen te zijn: de dubbel raken voor de winst in een super spannend potje. Ruben raakt uiteindelijk zijn dubbel en pakt met 4-3 zijn finaleplek en stort uitgeput ter aarde…… Nou ja, dat dan nog net niet, maar zijn weg naar de finale; 4-3 tegen Dhanesh en 4-3 tegen Co hebben hem wel totaal uitgeput.

De finale mondt dan uiteindelijk uit in een anticlimax voor Ruben en voor de neutrale toeschouwer. Youri walste met 5-0 over Ruben heen en pakt zo de eerste Potters Dartskoning titel. Youri van harte gefeliciteerd, je spel is een genot om naar te kijken. Ruben ook jij gefeliciteerd met je 2e plek en een uitstekend gespeeld toernooi.

Surprise toernooi

Het tweede toernooi van de avond was een surprisetoernooi waarvoor 6 deelnemers zich hadden gemeld. Na 2 poules van 3 kregen de nummers 1 een vrijloting in de knock-out fase (Mitchel en Marnix van Vliet) en speelde Ronald tegen Danique en Jaimy tegen Marnix. Uiteindelijk werd het Mitchel tegen Ronald in de halve finale en Marnix tegen Elmo. Ronald won net aan van Mitchel en Marnix van Vliet won in een mooie partij van Elmo. De finale tussen Marnix en Ronald ging naar Marnix die hiermee als eerste een surprise prijs mocht uitzoeken. 16 grote dozen waarvan je niet weet wat erin zit. Leuk idee en diverse waardebonnen van Dartshop Leiden werden op deze manier gewonnen.

Er zat ook nog een gloednieuw dartbord in één van de dozen maar deze doos werd niet gekozen en is door Remon de Groot geschonken aan de organisatie van het toernooi! Dank Remon!

Er is deze finale avond 19x 180 gegooid. 3 stuks door Marnix van Vliet en ook 3 stuks door Patrick van Santen. Ook werden er nog 8 Ton+ finishes gegooid.
Patrick gooide 141, 135 en 124. Elmo Bosma gooide 127. Verder Richard 112, Remy 109 en Youri en Arjen gooide beide 102 uit.
Al met al een geslaagd toernooi en afsluiting van het Ranking-seizoen 2021/2022.

Vanaf aanstaande woensdag gewoon weer een toernooi voor de liefhebber. Dus tot woensdag!

Ray en El

Door Gepubliceerd op 27 mei 2022Reacties uitgeschakeld voor Youri Brouwer Potters dartskoning 2021/2022

Deel deze pagina!