Woensdagavond is HOT bij Potters; opnieuw volle bak!

Potters woensdagavond toernooi 2 maart 2022

Rankingstand

Met nog 10 woensdagavond toernooien voor de boeg is de stand in de Ranking spannend rond de 16e plaats die recht geeft op een ticket voor de hoofdprijzen. Een avondje niet aanwezig kan zo maar betekenen dat je uit de top 16 valt. Maar vooralsnog is er nog van alles mogelijk. Co Stompé rukt op naar plaats 18 op de ranking met 19 punten. Op plaats 16 staat momenteel Danesh Misier met 22 punten met vlak daarachter Ronald van Zandwijk met 21 punten.

Woensdagavond is HOT bij Potters; opnieuw volle bak!

Maar liefst 36 inschrijvende darters vanavond maar het leken er wel 58 (met dank aan vrolijke noot: Fransy Kalis) Een ongetwijfeld begenadigd darter, echter kwam wat laat binnen en moest derhalve koud van start. In de pouleronde lukte het hem om één partij te winnen met 2-1 maar hij verloor zijn andere partij met 3-0. 2 punten uit de poulefase; hetgeen normaliter een plek in de verliezersronde oplevert. Door omstandigheden mochten alle nummers 2 uit de poule met 2 punten nog een spelletje “Bull-en” voor 1 plek in de winnaarsronde. Fransy had ondertussen genoeg vocht tot zich genomen maar het resulteerde niet in een plek in de winnaarsronde omdat Ruben Verbaas de meeste keren de Bull wist te raken in 4 beurten. Buitengewoon teleurgesteld en kacheltje lam begon hij aan het troosttoernooi die hij uiteindelijk met overmacht op zijn naam wist te schrijven. Fransy gooide 3x een 180 en een finish van 140 en 105, dus dat er naast drank ook talent in hem zit is duidelijk. Fransy 6 punten en verliezend finalist Marnix van Vliet 4 punten bijgeschreven in de Ranking.

Fransy baalt van de verliezersronde, maar belooft terug te komen om zijn revanche te nemen in de winnaarsronde. Want dat is waar hij zegt thuis te horen. Nou laat het dan de volgende keer maar zien!!

Winnaarsronde

20 man plaatsten zich voor de winnaarsronde waarbij er weer fantastische partijen werden afgewerkt waar de spanning van afdroop. In de kwartfinale versloeg Youri Brouwer met 4-3 Patrick van Santen en beide halve finales werden ook beslist in de laatste leg. Perry Noordermeer verzuimde meerdere matchdarts te verzilveren tegen Youri Brouwer en ook Co Stompé jr. had meerdere matchdarts tegen Kevin van der Voort. Inmiddels een bekend duo bij Potters en voor de derde keer op rij staan Youri en Kevin in de finale van het sterk bezette toernooi.

Met zijn tweeën gooiden ze 10x 180, een 150 finish een 136 finish en een 128 finish.

Opnieuw was Youri met 4-2 Kevin de baas en gingen de 9 punten naar Youri en 7 punten naar Kevin.

Vanavond werd er totaal 20x een 180 gegooid en 7 finishes van 100plus waarbij 150 de hoogste was gegooid door Youri Brouwer.

Algemene informatie

Koppeltoernooi op zaterdag 12 maart 2022

Voor de liefhebbers van een koppeltoernooi wordt er op zaterdag 12 maart aanstaande een koppeltoernooi gehouden. Zet deze datum in je agenda!

Raymond en Ellen

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernoien vind je hier! (Klik hier)

Wil je wekelijks de tussenstand van de ranking ontvangen, meld je dan aan bij Raymond of Ellen.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina!