Wereldtoppers “Damon Heta (19) en Danny Baggish (99)” in Sportsbar Potters

Remy van Groeningen wint Rankingtoernooi 14-9-2022

Woensdagavond 14 september 2022 werd opgesierd met de entree van Damon Heta (19e van de PDC Order of Merit) en Danny Baggish (de nummer 99 op de PDC Order of Merit). Helaas kwamen ze pas om 21:00 uur binnenlopen terwijl het toernooi toch echt om 20:15uur begint. Om die reden hebben we ze natuurlijk dan ook moeten weigeren voor deelname aan ons PDC (Potters Darts Challange) ranking toernooi.

Het tweede toernooi van de nieuwe ranking, met 12 deelnemers ingedeeld in 4 poules van 3. Naar de kwartfinales winnaarsronde 8 man (beste 2 uit de poules van 3) en nummers 3 uit de poules mochten in de halve finales troostronde uitmaken wie de finalisten zouden worden deze avond.

Winnaarsronde:

Een prachtig affiche met verrassingen en bijna verrassingen. In de kwartfinales wint Remy van Richard en verrassend in de andere partij verslaat Rick de Bruin, Patrick van Santen met 4-2. In het onderste gedeelte van het schema wint Co met duidelijke cijfers van Alwyn (4-1) en vergeet Bram Jongejeugd in zijn partij tegen Marco Cornelisse het karwei af te maken. Bram kwam met 2-0 voor om daarna met 2-3 achter te komen. Met een prachtige 138 finish maakt hij gelijk en in de beslissende 7e leg krijgt hij diverse matchpijlen die hij vergeet te verzilveren. Marco kent geen genade wint uiteindelijk de partij met 4-3.

In de halve finales wint Remy overduidelijk met 4-0 van Rick en Co Sompé wint met 4-2 van Marco Cornelisse. De finale Remy tegen Co was een prooi voor Remy met overtuigende cijfers 4-1

Verliezersronde:

Oskar te veel onder de indruk van de wereldtoppers in huis en duidelijk niet goed in zijn concentratie verloor met 4-0 van Sylverster en in een uiteindelijk spannende partij wint Marcel Gelaudie van Johan Witte in de andere halve finale. Ook deze finale was ietwat eenzijdig en met 4-0 wint Marcel voor de 2e keer op rij de troostfinale.

Bijzonderheden:

Deze avond werd er 9x 180 gegooid door Richard Haaima (2x) Patrick van Santen (2x) en Marcel Gelaudie (2x) en Alwyn van Saarloos, Co Stompé en Marco Cornelisse ieder 1.
Tevens werden er 7 finishes van 100+ gegooid waarbij Sylvester Lenaarts met 152 de hoogste finish van de avond gooide; verder nog een 138 van Bram, een 131 van Alwyn en een 127 van Marco.
Duidelijk dat de wereldtoppers onder de indruk waren en prompt op de foto wilden met Sylvester.

Zie bijgaand de bijgewerkte Ranking en foto met wereldtopper Sylvester! ????

 

Ray en El

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernooien vind je hier! (Klik hier)

Door Gepubliceerd op 15 september 2022Reacties uitgeschakeld voor Wereldtoppers “Damon Heta (19) en Danny Baggish (99)” in Sportsbar Potters

Deel deze pagina!