3e titel op rij voor Marco Cornelisse

3e titel op rij voor Marco Cornelisse

Troostronde voor Johan Witte

Het is woensdagavond 23 november 2022, na klaagzang over de mindere bezetting van de week ervoor, was het deze avond weer een goede bezetting met 18 man! Alle deelnemers bij deze onze hartelijke dank voor een mooi avondje darten.

Wat viel er zoal te beleven deze avond?

Nederlands- en Europees kampioen BMX, Roberto Blom; alsmede broer en de nummer 15 op de WDF Ranking Moreno Blom (tevens deelnemer Lakeside ) en diverse klasse darters van de DBBR zoals Arie van den Eijkel, Dennis Verhaegen en de altijd trouwe woensdagavond deelnemers vochten in poules van 3 uit wie zich zouden gaan plaatsen voor de winnaarsronde en wie voor de troostronde.
Een avondje hogeschool darten werd het met maar liefst 20x 180 en 7 finishes van 100+ met een hoogste finish van de avond van 130 voor Ronald van Zandwijk.

De wedstrijden werden in een uitstekende sfeer afgewerkt. In de winnaarsronde werd tot aan de finales een best of 7 gespeeld en in de verliezersronde een best of 5. Moreno Blom baande zich een weg naar de finale door moeiteloze overwinningen op Bert de Ruiter (achtste finale), Ruben Verbaas (kwartfinale) en Sylvester Lenaarts in de halve.

In de finale trof Moreno, Ranking aanvoerder Marco Cornelisse die achteloos Dennis Verhaegen, Arie van den Eijkel en Marnix van Vliet opzij zette. Marco was in één van zijn partijen zelfs 6 pijlen onderweg naar een 9-darter door te beginnen met 2x 180, maar de 7e pijl verdween helaas in de grote 1.

De finale, Moreno Blom tegen Marco Cornelisse, werd in een best of 9 legs beslist waarbij de heren ook tot het bittere end bleven strijden. Moreno komt op een voorsprong van 3-2 met o.a. een 116 finish, maar Marco knokte zich terug tot een 4-3 voorsprong. Marco mist vervolgens wat wedstrijdpijlen en Moreno kwam terug tot 4-4. De laatste leg moest de beslissing brengen en daarin liet Marco zien waarom hij Ranking aanvoerder is en in een uitstekende vorm verkeerd. Met 5-4 wint Marco deze partij van Moreno en daarmee zijn derde toernooiwinst op rij bij Potters.

Er staat momenteel duidelijk geen maat op Marco. Wat een scoringspower heeft die man! Klasse!

Beide finalisten gooiden bij elkaar 12x 180 van de totaal 20 gegooide 180-ers en tevens 4 van de 7 finishes van 100plus.

De troostronde ging naar Johan Witte na overwinningen op Ronald van Zandwijk en John Guldemond in de finale. Ook deze finale ging tot het bittere end in een best of 7. Johan gooide naast 1x 180 ook nog 2x 171 (3x de Tripple 19).Het was weer een mooi avondje darten met o.a. ook dank aan Remon de Groot en Qamran, onze uitbaters die ook hard nodig zijn om dit alles mogelijk maken.

Ray en El

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernooien vind je hier! (Klik hier)

Door Gepubliceerd op 27 november 2022Reacties uitgeschakeld voor 3e titel op rij voor Marco Cornelisse

Deel deze pagina!