Pijlen Keilen in Potters op 6 meter onder het zeeniveau

Woensdag 6 april 2022; avondje pijlen smijten voor de Ranking

Gelukkig zit Potters Pool- en dartcafé op 1 hoog maar het water komt je tot aan je lippen als het fout gaat. Pijlen keilen op eredivisie niveau. Wat was het weer een heerlijk avondje waarop 16x 180 is gegooid en 8 finishes van 100+. Kevin van der Voort wist 2x 160 uit te gooien hetgeen ook de hoogste finishes waren deze avond. Met ook nog 3x 180 waren de kwartfinales alsnog het eindstation voor Kevin die met 4-0 werd afgedroogd door Alwyn van Saarloos.

Alwyn op zijn beurt kwam er tegen Co Stompé niet aan te pas in de halve finale (1-4). Co Stompé, een week of 3 geleden nog buiten de top 16, nu na een aantal uitstekende resultaten op een 10e plaats in de Ranking.

In het onderste deel van het schema versloeg Marco maatje Remy in de kwartfinale en Youri versloeg in de achtste finale Nick Kaldenbach met 3-0 en in de kwartfinale Safer met 4-2. De halve finale tussen Youri en Marco ging met 4-2 naar Youri na een mooie fanatieke strijd op het heetst van de schede.

Finale tussen Co en Youri was weer om je vingers bij af te likken. (mede door de schaal met vette hapjes eerder deze avond). Maar het was Co Stompé die vliegensvlug uit de startblokken kwam en met 2-0 voorkwam in een best of 7. In leg 3 staat Co op tops, gooit 2 pijlen op het ijzer en ziet de 3 pijl in Tops vallen. 3-0…….. of toch niet? Heel veel pech vervolgens omdat pijl 3 uit het bord valt en dus niet telt. Youri profiteert optimaal door zelf tops uit te gooien waardoor in plaats van 3-0 voor Co, de wedstrijd weer open was met 2-1. Deze dreun duurde wel een paar beurten en tegen Youri moet je iedere beurt scherp zijn. Het werd 2-2 en met een waanzinnige leg van Youri (op weg naar de 9-darter door 2x 180 te gooien) zelfs 2-3 voor Youri. Co maakt nog 3-3 maar helaas bleef het daarbij. Opnieuw toernooiwinst voor Youri Brouwer!

Verrassende namen in de troostronde

Bas Kortekaas, Perry Noordermeer, Patrick Vonk en Danesh Misier in de troostronde. Bas en Danesh werden beide in de poulefase verslagen door verrassend presterende Nick Kaldenbach die hierdoor de winnaarsronde bereikte doch dan toch wel direct weer werd uitgeschakeld door Youri Brouwer die van een ander kaliber is. Ook in de troostronde fantastisch spannende en mooie partijen zoals in de kwartfinale Bas tegen Perry die laatstgenoemde met 3-2 wist te winnen en in de halve finale Perry tegen Patrick Vonk die beide 2x 180 gooiden deze wedstrijd. Perry won ook deze pot met 3-2 en uiteindelijk ook de finale tegen Danesh Misier met 4-1.

Ranking

Met nog 4 toernooien te gaan die meetellen voor de Ranking zakt Ramon Dam naar plaats 16 alwaar hij samen met Kevin van der Voort op 40 punten staat. Plaats 17 met 38 punten is voor Merlin Gelderman en weer 2 punten daarachter Ronald van Zandwijk. Blijft spannend en je kan er vanuit gaan dat een gemist toernooi je een plaats bij de top 16 kan kosten.

Algemeen

Woensdag 20 april, 27 april, 4 mei en 11 mei tellen nog mee voor de Ranking. Dus ook inderdaad Koningsdag!! Gezellig darten en feestvieren; Wij zien jullie in ieder geval graag.
De finaledag van deze Ranking is op woensdagavond 25 mei 2022 (de dag voor Hemelvaart)
Woensdag 18 mei is er gewoon een woensdagavond darttoernooi maar die telt alleen NIET meer mee voor plaatsing in de Ranking!

Ray en Ellen

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernoien vind je hier! (Klik hier)

Wil je wekelijks de tussenstand van de ranking ontvangen, meld je dan aan bij Raymond of Ellen.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina!