Yourie Brouwer winnaar 9e Rankingtoernooi!

Sylvester Lenaarts pakt zege in verliezersronde

Met nog 6 woensdagavond Ranking toernooien voor de boeg, tot het eindtoernooi van 28 december a.s., stond afgelopen woensdagavond 2 november het 9e Potters ranking toernooi op de agenda. Met 21 deelnemers was het weer een goed bezet toernooi met darters van ieder niveau.

In 7 poules van 3 plaatsten 14 man zich voor de winnaarsronde en 7 man vochten om de titel in de verliezersronde. Ranking aanvoerder Marco Cornelisse liet zich verrassen door Noa-Lynn van Leuven met 3-1 die op haar beurt in de kwartfinale de winst moest laten aan Youri Brouwer. Youri wint vervolgens van Michel Takes in de halve finale en moest wachten op de onderste helft van het schema wie zijn tegenstander in de finale zou worden.

Kevin van der Voort wint in de achtste finale van Fransy Kalis, die zich veel te veel opwond en met z’n staart tussen zijn benen en bijzonder teleurgesteld huiswaarts keerde. Vervolgens verliest Kevin van Patrick van Santen in de kwartfinale. In de halve finale was Patrick van Santen dichtbij verlies tegen Bram Jongejeugd. Hij leek dood en begraven bij een 3-1 achterstand, maar uit de as herrezen wist Patrick terug te komen tot 3-3 om vervolgens ook door te drukken naar 4-3 winst. De finale zodoende Patrick van Santen tegen Youri Brouwer (die tot dan toe nog geen leg had verloren)

In een hoogstaande partij verliest Youri zijn eerste 2 legs van de avond, maar won uiteindelijk wel overtuigend de finale van Patrick met 4-2 en schreef daarmee het 9e Ranking toernooi op zijn naam.

Er werden deze avond totaal 8 finishes van 100+ gegooid waarvan 150 de hoogste was, die werd gegooid door Bram Jongejeugd.

Ook werd er 17x 180 gegooid waarvan maar liefst 6 stuks door Youri Brouwer.

Er deden deze avond 3 dames mee die alle drie een behoorlijk niveau darts lieten zien. Noa-Lynn van Leuven met 2x 180 en een 108 finish als voornaamste (is ook hooggeplaatst op de Nederlandse ranglijst), struikelde in de kwartfinale winnaarsronde maar ook Quinty Bieman zag ik een 177 gooien om de leg weg te zetten op 32 en vervolgens een leg later een 112 finish. Quinty struikelde in de kwartfinale verliezersronde, evenals Danique die in deze ronde moest verloor van Merlin.

De verliezersronde werd gewonnen door Sylvester Lenaarts die met 3-2 te sterk bleek voor Gilbert van Eijk.

Ray en El

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernooien vind je hier! (Klik hier)

Door Gepubliceerd op 4 november 2022Reacties uitgeschakeld voor Yourie Brouwer winnaar 9e Rankingtoernooi!