Marco Cornelisse wint na moeizame poulefase.

Marco Cornelisse wint na moeizame poulefase.

Met 30 man was het weer een gezellig druk op het Potters Ranking toernooi van woensdag 30 maart. In 10 poules van 3 plaatsten uiteindelijk 16 man zich voor de winnaarsronde en 14 man voor die andere ronde. De poules worden altijd aan het begin van de avond geloot en zo kon het dat 1 poule bestond uit de nummers 1 en 2 van de Ranking (Marco en Remy) en de nummer 16 Danesh Misier. Laatstgenoemde was er alles aan gelegen punten te scoren om bij de beste 16 te blijven en dat bleek wel uit de uitslagen. Hij verloor nipt met 2-1 van Marco die op zijn beurt weer met 2-1 verloor van Remy. Echter Remy kreeg met 3-0 van Danesh om zijn oren. Danesh naar de winnaarsronde en Remy naar de troostronde. Marco behaalde slechts 3 punten uit de poulefase.

De 10 nummers 1 van de poules plaatsen zich automatisch voor de winnaarsronde. Daarnaast hadden 5 nummers 2 uit de poule 4 punten gehaald en plaatsten zich dus ook voor de winnaarsronde. 3 personen behaalden 3 punten waaronder Ranking aanvoerder Marco. Hij met Ricardo en Robin Peters moesten 1 ‘powerleg’ 501 gooien voor de laatste plaats in de winnaarsronde. Uiteindelijk was het Marco die deze ‘powerleg’ als eerste uitgooide en zodoende met de hakken over de sloot de winnaarsronde indook.

Winnaarsronde

In de achtste finales weet Patrick Vonk het vuur na aan de schenen te leggen bij Co Stompé. Echter in de laatste leg was het Co die zich voor de kwartfinales wist te plaatsen. Grootste verrassing was Ruben Verbaas die (na van het weekend nog de halve finales op de open Rotterdam wist te halen en nu met 3-1 ‘multi-finalist’ Youri Brouwer naar huis gooide. Danesh overwint met 3-2 Alwyn van Saarloos en nieuwkomer Zafer maakte korte metten met Bram Jongejeugd (3-0). Ruben Verbaas vond in de kwartfinale helaas zijn waterloo tegen Ron Renkema met 4-2 en Co Stompé behoudt zijn vorm en rolt de halve finales in door Danesh met 4-2 te verschalken. Zafer laat direct van zich horen en Bas Kortekaas was hier de dupe van (4-1). Blijkbaar was dit nog niet genoeg want ook Co Stompé moest zich met 4-3 in de halve finale gewonnen geven en voor het eerst deelnemer aan dit Ranking-’event’ en direct een finaleplaats voor Zafer.

Zijn tegenstander werd uiteindelijk degene die met de hakken over de sloot de winnaarsronde in kwam. Marco Cornelisse was warm en heeft in de achtste finale 3-0, de kwartfinale 4-0 en de halve finale tegen Ron Renkema 4-0 geen leg meer afgestaan.

Voor Zafer was de finale net 1 brug te ver. Marco wenste niet mee te werken aan een overwinning voor de nieuwkomer. In een eenzijdige finale was het opnieuw 4-0 in het voordeel van Marco die als ranglijst aanvoerder de 9 punten mee naar huis neemt.

Verliezersronde

Remy van Groeningen liet zich niet kennen ondanks de tegenvallende poulefase en als nummer 2 van de Ranking wint hij in de halve finale nipt met 3-2 van teamgenoot Johan Witte en in de finale overduidelijk met 3-0 van Robin Peters. Zodoende Remy 6 punten en Robin 4 voor de Ranking.

De hoogste finish van de avond met 152 was voor Bas Kortekaas. Er werd 12x 180 gegooid en in totaal 14 finishes van 100plus.

Nog 6 Ranking-toernooien om je plaats bij de beste 16 veilig te stellen!

Graag zien we jullie komende woensdag 6 april weer!

Raymond en Ellen

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernoien vind je hier! (Klik hier)

Wil je wekelijks de tussenstand van de ranking ontvangen, meld je dan aan bij Raymond of Ellen.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina!