Marco Cornelisse laat weer van zich horen !

Ranking toernooi woensdag 9 maart 2022

Met 26 inschrijvingen wederom een goed bezet Ranking toernooi met nieuwe namen en oude bekenden. Met nog 9 toernooien te gaan blijft de strijd rond de 16e plaats onverminderd spannend. Tussen plaats 12 (Kevin vd Voort) en plaats 18 (Co Stompé jr.) zit slechts 10 punten. Maar er is nog van alles mogelijk, dus mis geen toernooi!

Nieuwe namen als Noa-Lynn van Leuven (vorige week nog halve finalist Open Barneveld en 3e op de NDB Ranking) en Donny van Ooijen stonden hun ‘mannetje’ in de winnaarsronde. Noa-Lynn won met 3-1 van Bas Kortekaas en verloor nipt met 3-2 van Patrick van Santen. Donny zette met 3-2 Arjen de Jong opzij en verloor uiteindelijk van de uiteindelijke winnaar van het toernooi.

Winnaarsronde

De finalisten van de afgelopen 3 toernooien (Youri Brouwer en Kevin van der Voort) hadden deze avond niet hun beste vorm meegenomen. Ondanks dat beide een 180 gooiden en Youri nog een hele mooie 161 finish, reikte Youri deze keer ‘slechts’ tot de halve finales waar hij het onderspit moest delven tegen Alwyn van Saarloos met 4-2. Youri gooide in deze partij een 170 finish echter de bulls-eye bleef niet zitten waardoor zijn 161 finish de hoogste van de avond bleef. De laatste leg van Alwyn was ontzettend goed met 3x 140 op rij en in 15 darts uit.

De andere finalist was Marco Cornelisse die op weg naar de finale, Roland Scholten (3-2), Donny van Ooijen (3-2) en Patrick van Santen (4-2) overwon.

Marco was in de finale de meest gelukkige tegen Alwyn. In een gelijk opgaande strijd tot 3-3 wisten beide de tripples niet meer te vinden in de alles beslissende 7e leg. Uiteindelijk was het Marco die in de laatste 2 beurten de tripples wel weer raakte en zodoende met 4-3 de overwinning voor zich opeiste en de 9 punten, waardoor hij nu weer de koploper in de Ranking is en plek 1 overnam van de afwezige Remy van Groeningen.

Verliezersronde

Kevin had het gisteravond helemaal niet en haalde niet eens de winnaarsronde. Hij strandde uiteindelijk in de halve finale verliezersronde tegen Danesh Misier die de verliezersronde op zijn naam schreef door in de finale Ronald van Zandwijk opzij te zetten. Danesh 6 belangrijke punten op de Ranking en Ronald 4.

 

Zie bijgaand de nieuwe Ranking stand.

 

 

Voor de liefhebber!:

Koppeltoernooi zaterdag 12 maart 2022

Raymond en Ellen

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernoien vind je hier! (Klik hier)

Wil je wekelijks de tussenstand van de ranking ontvangen, meld je dan aan bij Raymond of Ellen.

One Comment

  1. I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Laat een reactie achter

Deel deze pagina!