DUSTIN STRAVER winnaar 3e Rankingtoernooi bij Potters

16 deelnemers begonnen deze avond aan het 3e Rankingtoernooi (van de totaal 15). Een avond met oude en nieuwe bekende darters die allen een heel behoorlijk tot goed niveau halen. De deelnemers ingedeeld in 4 poules van 4 waarbij de bovenste twee zich plaatsten voor de kwartfinales winnaarsronde en de onderste twee voor de kwartfinales verliezersronde.
In de poulefase werd het format 501 gespeeld in een best of 5.
Poule 1 bijzonder spannend, waarbij Sylvester Lenaarts in zijn laatste partij moest winnen van Ronald van Zandwijk om de winnaarsronde te bereiken. Helaas voor Sylvester was het Ronald die in de 5e beslissende leg 108 uitgooide om zodoende de winst naar zich toe te trekken. Hierdoor belandden zowel Sylvester als ook Ronald in de verliezersronde en Bas Leeflang (ongeslagen in de poule) en Danesh Misier gingen naar de winnaarsronde.
In Poule 2 was het Youri Brouwer die ongeslagen bleef, al scheelde het niet veel tegen Bram Jongejeugd. Bram verloor nipt van Youri maar hij wist wel Zafer Sari aan zijn zegekar te binden (3-2) waardoor Bram samen met Youri naar de winnaarsronde gingen en Zafer en Raymond naar de verliezersronde.
Poule 3 met Dustin Straver, Co Stompé jr, Richard Haaima en John Leeflang werd een prooi voor Dustin. Ongeslagen in de poulefase, op weg naar een 9-darter in zijn eerste partij, maar miste, na 2x 180 op rij, de 7e pijl op de tripple 20. Co met alleen verlies tegen Dustin ook naar de winnaarsronde en Richard en John naar de verliezersronde.
Poule 4 werd ongeslagen gewonnen door Patrick van Santen, op de voet gevolgd door Johan Witte. Oskar Stanislawski en Danique Groothuesheidkamp plaatsten zich voor de verliezersronde, waarbij Danique al haar tegenstanders in de poule één leg wist af te snoepen.
Loting hoofdtoernooi is a bitch…..
Winnaarsronde
In de winnaarsronde loten Patrick en Co opnieuw tegen elkaar in de kwartfinale. Opnieuw met de hakken over de sloot (4-3), ging de winst naar Patrick. In de halve finale treft hij Youri die met 4-2 Danesh overwon. In het onderste deel van het schema wint Dustin met 4-1 van Johan Witte en Bram Jongejeugd haalt de halve finales door Bas Leeflang met 4-2 te verslaan en Bram gooit ook nog de hoogste finish van de avond namelijk 160.
De halve finale Dustin – Bram was een eenzijdige partij die met 4-0 werd gewonnen door Dustin.
De halve finale Patrick tegen Youri was weer een mooi spannend potje (in ieder geval voor de neutrale toeschouwer), waarbij Youri nog tot 3-3 wist terug te komen maar de partij ging uiteindelijk met 4-3 naar Patrick.
Finale Dustin – Patrick werd een eenvoudige prooi voor Dustin met 4-0. Patrick raakte geen pepernoot meer en Dustin mistte niet veel. Met slechts 2x 1 legverlies tegen Co en tegen Johan was Dustin de terechte winnaar van dit toernooi met ook nog totaal 7x een 180.

Verliezersronde
In de verliezersronde haalden Zafer Sari en Richard Haaima de finale die met 3-2 werd gewonnen door Richard.

Bijzonderheden
Deze avond werd maar liefst 22x 180 gegooid en slechts 5 finishes van 100+
Dustin Straver 7x 180 gevolgd door Youri Brouwer 6x 180
Co Stompé jr. en Bram Jongejeugd ieder 2x 180
Richard, Patrick, Johan, Bas en John ieder 1x 180.
Hoogste finish 160 gegooid door Bram.
Danesh 120 finish, Ronald van Zandwijk 108 en Patrick een 106.
Co deed niet mee met een 100+ maar had een HF van 100 precies.

Iedereen weer bedankt voor de gezelligheid en wij hopen jullie volgende week weer te zien op het
4e Ranking toernooi van Potters.

Bijgaand en op de site van Sportsbar Potters, de bijgewerkte stand in de Ranking als ook de spelregels m.b.t. deze Ranking die t/m half december 2022 duurt. Eind ranking toernooi zal eind december (woe de 28e) plaatsvinden.

Groet,

Ray en El.

De tussenstand van het Dartkoning klassement vind je hier! (Klik hier)
De Spelregels van deze rankingtoernooien vind je hier! (Klik hier)

Door Gepubliceerd op 23 september 2022Reacties uitgeschakeld voor DUSTIN STRAVER winnaar 3e Rankingtoernooi bij Potters